Псіліум (psyllium) - лушпиння насіння цінного лікарської рослини подорожника.
Псіліум - це харчові волокна, на 80-85% складаються з розчинної клітковини.
Основне застосування - нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту і заміна яєць в БГ випічці.
Корисні властивості псіліуму :
- багатюще джерело білку та рослинної клітковини
- знижує рівень холестерину в крові
- запобігає жовчокам'яну хворобу
- нормалізує функцію кишечника, поглинає токсини, покращує моторику і мікрофлору, сприяє очищенню і детоксикації кишечника, обволікає його стінки і діє як загоюючий засіб від ерозій та виразок
- стимулює ендокринну систему
- відновлює і очищує лімфатичні капіляри
- перешкоджає утворенню каменів в нирках і жовчному міхурі
ЗАСТОСУВАННЯ В КУЛІНАРІЇ :
- замінює пшеничну клейковину при випічці, тобто скріплює тісто, оскільки лушпиння подорожника відмінно вбирає вологу
- використовується як ключовий компонент низьковуглеводної і безглютенової випічки
- ідеально замінює яйця в випічці.
3 г псіліума + 30 мг води = одне яйце.
Ви безсумнівно помітите різницю в сприйнятті організмом випічки на основі псіліуму.
Справа в тому, що отриманий продукт виходить без глютену, а це дуже важливо на етапі реабілітації шлунково-кишкового тракту. РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗАСТОСУВАННЯ:
Може бути рекомендований як джерело клітковини, яка сприяє нормалізації обміну речовин, виведенню токсинів з організму; має м'які проносні властивості.
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ:
Дорослим і дітям з 14 років 1 ст. ложку (10,0 г) залити склянкою окропу (дати настоятися 30 хвилин), приймати по 1/2 склянки двічі на день за 20 хвилин до прийому їжі.
Термін прийому 14 - днів
Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
ПРОТИПОКАЗАННЯ:
Індивідуальна непереносимість компонентів, вагітність, період лактації, діти до 14 років.
УМОВИ ТА ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ:
Зберігати в упаковці виробника в сухому приміщенні при температурі від 10 °С до 24 °С.
Термін придатності - 24 місяці з дати виготовлення.
Зберігати в недоступному для дітей місці.